Monday, September 28, 2009

KEA FARMNama tempat: KEA FARM
Lokasi: Di Kea Farm ler....mana lagi!. Kea Farm adalah salah satu dari 7 mukim di Cameron Highlands. Hanya bersebelahan Hotel EQuatorial.
Apa yang menarik: Boleh dikatakan semua produk Cameron Highlands ada di sini. Kalau pengunjung mempunyai masa yang amat suntuk di CH, pastikan ke Kea Farm kerana anda boleh dapat segalanya disini.

Pandangan dari tepi jalan.Hotel EQuatorial dari pandangan Kea FarmSalah satu kedai di Kea FarmCenderamata yang dijual secara longgok. RM10 setiap satu.Gerai menjual sayur-sayuran.Kek tus.Benda solar nan comel nie pun berlambak kat bawah kan?Baju Cameron Highlands.Jagung mutiara dan kat sebalah dia tu, apple cameron.Cekelat!Suasana di dalam bazaar Kea Farm.Selipar bertemakan bentuk strawberry.Lagi koleksi cenderahati dari CameronIni jer yang anak kecik aku tahu. Pantang betul tengok kereta goyang nie.Bunga-bungaan.Yang nie bukan jalan besar, laluan kecil terus ke Kea Farm.GinsengKeledek maduKey chain

Pokok halau nyamuk. Entah betul-entah tak boleh halau nyamuk!Nak rasa jagung rebus/bakar?Borong-borong......Itulah salah satu tempat menarik untuk membeli belah di Cameron Highlands. Selamat berkunjung.


PERLUKAN KATERING? LAWAT UNTUK PAKEJ MENARIK

2 comments:

  1. salam, cameron highlands cuma ada 3 mukim.. kea farm termasuk dalam Mukim Ulu Telom. Mungkin artikel maksudkan adalah 7 penempatan bknnya 7 mukim.. dan pokok halau nyamuk tu nk halau org pun boleh... bau dia kurang menyenangkan sket... haha...

    ReplyDelete
  2. pasal mukim tu, mungkin saya tersilap dengan JKKK yang memang ada tujuh.

    Pokok tu nama je halau nyamuk, tapi nyamuk pun boleh membiak kat dalam pasu dia....

    ReplyDelete

JUMLAH PELAWAT

Freelance Writer Needed
Freelance Writer Needed